“Môžeš stokrát spadnúť a byť zdolaný,
ale stokrát vstaneš a pôjdeš ďalej...”

Martin podporil mladých

19.6.2013

Siedmy ročník turnaja Coca-Cola Školský pohár pozná svojich víťazov. Šestnásť najlepších školských tímov bojovalo tri dni na ihrisku seneckého Národného tréningového centra o trofej a hlavnú cenu turnaja - exkluzívny zážitok s klubom Juventus Turín.

Družstvá celoslovenskej žiackej futbalovej súťaže Coca-Cola Školský pohár prišiel podporiť aj ambasádor turnaja Martin Škrtel. Stretnutie s kapitánom slovenskej reprezentácie bolo pre mnohých hráčov tou najväčšou odmenou.

Projekt organizovaný spoločnosťou Coca-Cola patrí medzi najväčšie športové akcie svojho druhu na Slovensku. "Bolo to finále plné kvalitných výkonov, čo viac by sme si mohli priať? Pôžitok z futbalu sme mohli vidieť na ihrisku každý deň. Verím, že futbal a radosť z pohybu spríjemnili život mnohým mladým ľuďom počas celého roka. Som nadšený z výhry, ktorú venujeme tým najlepším futbalistom a futbalistkám na Slovensku. Po veľkej drine ich čaká nezabudnuteľná odmena v podobe troch výnimočných dní v Juventuse Turín," uviedol manažér projektu CCŠPJakub Will Loos.

Na finálových zápasoch sa zúčastnil aj ambasádor projektu, kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel."Som nadšený z finálovej atmosféry turnaja. Bola bojovná, ale zároveň priateľská a plná očakávaní, kto bude víťazom. Veď odmena je úžasná, keď už v tomto veku môžu stráviť čas s výnimočnými futbalistami a inšpirovať sa ich osobnosťami. Dúfam, že ich to povzbudí a budú na sebe ešte viac makať, aby z nich vyrástli úspešní športovci," povedal na margo finále Martin Škrtel.

O hlavnú cenu - exkluzívny a nezabudnuteľný trojdenný zážitok so svetovým klubom Juventus Turín, po celý školský rok bojovalo 756 tímov a viac ako 11 000 mladých futbalistov a futbalistiek. V ďaka značke Coca-Cola šampióni zo Slovenska spoznajú každodenný život a tréningové metódy šampiónov talianskej série A. Čaká ich tréning pod vedením top trénerov v centre VINOVO, turnaj zmiešaných tímov s víťazmi CCŠP z ďalších šiestich krajín, prehliadka štadiónu, stretnutie s hráčmi a možno aj priateľský zápas s hviezdami tímu AC JUVENTUS. Pred návratom sa víťazi zúčastnia na slávnostnej večeri v najlepšej reštaurácii Turína - Oneapple, ktorú pozná každý fanúšik tohto klubu.

Tohtoroční víťazi

Na treťom mieste spomedzi chlapčenských družstiev skončili žiaci zo ZŠ J. G. Tajovského v Senci, keď porazili ZŠ Kľačno Ružomberok tesným rozdielom 1:0. Vo finále zvíťazili 1:0 hráči zo Spojenej školy na Rosinskej ceste v Žiline. Celý turnaj boli jednoznačnými favoritmi, ale vo finále mali ťažkého súpera ZŠ Okružná Michalovce. Jediný gól stretnutia padol z bieleho bodu po faule záložníka zo Zemplína. Do Turína pocestuje aj Jozef Vajs z Michaloviec, ktorý zvíťazil v rozstrele o najlepšieho strelca.

Titul z minulého roku obhájili a celkovými víťazkami dievčenského turnaja sa stali hráčky ZŠ Gorkého v Trebišove, na druhom mieste skončili dievčatá zo ZŠ Z. Nejedlého v Spišskej Novej Vsi a tretie skončili žiačky zo ZŠ Školská v Močenku. Okrem víťaziek do Turína pocestuje aj najlepšia strelkyňa Mária Mikolajová zo Spišskej Novej Vsi, ktorá počas celého finálového turnaja vsietila desať gólov.

Viac informácií, vrátane výsledkov, nájdete na webovej stránke skolskypohar.sk, alebo na Facebooku.

Článok uverejnil portál www.profutbal.sk

Posledné zápasy
  • 03.05.
  • Fenerbahçe SK - Beşiktaş JK
  • 3:0 k
  • 06.05.
  • Fenerbahçe SK - Bursaspor
  • 2:1
  • 10.05.
  • Akhisar Belediyespor - Fenerbahçe SK
  • 3:2
Nasledujúce zápasy