“Môžeš stokrát spadnúť a byť zdolaný,
ale stokrát vstaneš a pôjdeš ďalej...”

Oddychuje na Miami

23.5.2014

Sezóna sa pre Martina Škrteľa skončila a keďže bola mimoriadne úspešná, my sme Martina po sezóne trošku vyspovedali. Povedal nám o tom čo práve robí, aký vzťah má jeho syn Matteo k futbalu a čo by rád odkázal svojim neprajníkom. Tu je spomínaný rozhovor: 

 

ADMIN: "Martin sezóna bola dlhá a ťažká, asi ani nemá zmysel sa ťa pýtať, či práve relaxuješ..."

MARTIN: "Momentálne sme na dovolenke na Miami, oddychujeme spolu s rodinou a ja sa dávam dokopy po náročnej sezóne."

 

A: "Aké máš plány na najbližšie týždne? Budeš sa zdržiavať na Slovensku alebo sa ešte chystáš niekam do tepla?"

M: "Po návrate z Miami budem na Slovensku, kde absolvujem ešte nejaké vyšetrenia a rehabilitácie. Sezónu som dohrával s rôznymi zraneniami, či už to bola operovaná ruka alebo trhlina v trieslach, ktorú som utrpel v zápase s Manchestrom City. Sezóna veru bola náročná a práve preto sa tieto prvé týždne potrebujem dať do poriadku po zdravotnej stránke."

 

A: "Zvykneš hrať futbal aj počas voľna alebo ho máš už po sezóne plné zuby?"

M: "Teraz si chcem od futbalu úplne oddýchnuť a dať sa do poriadku. Počas sezóny to bolo náročne z fyzickej aj psychickej stránky, preto teraz potrebujem úplne vypnúť."

 

A: "Ako sa vlastne cítiš? Vládzeš ešte chodiť?"

M: "Sezónu som dohrával pod injekciami a tabletkami, bolo to veľmi náročné. Vynechával som tréningy, aby som bol pripravený na zápasy. Ale v takej situácii v akej sme boli sa na zranenia zabúda. Aj preto som vynechal reprezentačné zápasy. Po dohode s trénermi sme usúdili, že to tak bude lepšie. Nechceli sme riskovať zbytočné komplikácie."

 

A: "Napriek zraneniam - myslím, že máš dôvod hodnotiť sezónu pozitívne.."

M: "Samozrejme, že bezprostredne po ostatnom zápase zavládlo sklamanie, ale s odstupom času si čoraz intenzívnejšie uvedomujeme, že sme dosiahli veľký úspech. Skončili sme druhí, vrátili klub do Ligy majstrov..."

 

A: "Pamätáme si, že to v minulej sezóne nebolo optimálne, nehrával si pravidelne, vzťah s trénerom Rodgersom nebol optimálny. Čo sa na tom zmenilo a prečo sa to zrazu otočilo?"

M: "Ťažko povedať, najskôr to bolo výkonmi v tréningoch a v zápasoch."

 

A: "Zmenil sa váš vzťah? Bol v tom osobný pohovor či niečo iné?"

M: "Myslím si, že ani nie. Rozprávali sme sa hlavne minulú sezónu, keď som nehrával. V tejto sezóne bol zlomový moment zápas s Manchestrom United na Anfielde, kde som bol vyhlásený za muža zápasu a odvtedy som nastúpil na všetky zápasy. Odohral som štyridsať stretnutí. Viac odohral iba brankár Simon Mignolet. Strelil som sedem gólov, čo je najviac spomedzi obrancov v lige. Čiže myslím si, že aj toto pomohlo."

 

A: "Čo tvoj syn Matteo, má on vzťah k futbalu?"

M: "Má a som tomu veľmi rád. Na každý zápas sa teší, má svoj dres, ktorý veľmi rád nosí a samozrejme doma stále naháňa loptu. Preto dúfam, že mu to vydrží čo najdlhšie."

 

A: "Vaše mužstvo je nabité hviezdami, je tam obrovská konkurencia. Je tam miesto na priateľstvo? Alebo naopak? Ste priatelia práve preto, že ste denne spolu a máte spoločný cieľ? S kým v kabíne vychádzaš najlepšie?"

M: "So všetkými rovnako. Nemám vyslovene jedného najlešieho kamaráta. Atmosféra v kabíne bola výborná, myslím, že najlepšia za posledné roky čo som v Liverpoole.

 

A: "Ako niesli spoluhráči fakt, že ste si pomerne nešťastne prehrali titul?"

M: "Každého to mrzelo, ale ako som povedal, v konečnom dôsledku sme si všetci uvedomovali, že to bol naozaj skvelý výsledok."

 

A: "Strelecky váš tím ťahali Suárez a Sturridge, no kto vás ťahal morálne? Kto bol najsilnejšou osobnosťou v mužstve?"

M: "Myslím si, že nikoho neprekvapí, že to bol najmä Stevie Gerrard. On bol našou hnacou silou na ihrisku aj mimo neho."

 

A: "Jarná časť sezóny bola výborná a potom to naozaj až do poslednej chvíle vyzeralo na titul. Vládla v mužstve veľká eufória alebo ste sa jednoducho sústredili na výsledky od zápasu k zápasu?"

M: "Eufóriu sme si nepripúšťali. My sme si išli svojou cestou od zápasu k zápasu a pokúšali sme sa každý vyhrať. Myslím si, že to bolo správne, pretože sme na seba nevyvíjali zbytočne tlak."

 

A: "V ktorom okamihu ste začali veriť, že by z toho naozaj mohol byť vytúžený titul?"

M: "Začali sme tomu veriť po tom ako sa nám podarilo zvíťaziť na West Hame."

 

A: "V médiách sa aj vďaka tvojim výkonom vravelo o tom, že by si Liverpool mohol opustiť. Ako vnímaš tieto šumy?"

M: "Takéto veci vôbec neriešim. Mám platnú zmluvu a čo má byť to bude... No častokrát sú to len výmysly médií, ktoré nie sú postavené na pravde. A takisto to nechcem riešiť teraz, keď mám dovolenku."

 

A: "Tešíš sa už na Ligu majstrov? Akú má táto súťaž pre teba váhu?"

M: "Je to najlepšia súťaž na svete, každý v nej chce hrať. Ja som mal možnosť ochutnať jej atmosféru počas prvých rokov v Liverpoole a som rád, že si to teraz budem môcť pripomenúť."

 

A: "Aké máš ciele do novej sezóny?"

M: "Byť zdravý, to je najdôležitejšie. Udržať si miesto v zostave... Konkurencia bude veľká, ale ja urobím všetko pre to, aby som všetkým dokázal, že mám na to, aby som hrával."

 

Na záver by sa Martin rád poďakoval všetkým, ktorí ho počas sezóny podporovali a fandili mu. A odkaz má aj pre neprajníkov:

M: "Chcel by som sa poďakovať všetkým svojim fanúšikom, takisto pravidelným prispievateľom do fóra na mojej stránke. Ďakujem im za podporu počas celej sezóny. Cením si vašu podporu a budem sa snažiť predvádzať také výkony, aby ste boli spokojní.... Takisto by som chcel pozdraviť všetkých neprajníkov a kritikov. Želám im príjemnú dovolenku, načerpajte sily a nápady do budúcej sezóny. Budete ich potrebovať:) Dovidenia, a želám všetkým krásne leto."

Posledné zápasy
  • 03.05.
  • Fenerbahçe SK - Beşiktaş JK
  • 3:0 k
  • 06.05.
  • Fenerbahçe SK - Bursaspor
  • 2:1
  • 10.05.
  • Akhisar Belediyespor - Fenerbahçe SK
  • 3:2
Nasledujúce zápasy